در حالي كه از نتايج مذاكرات وزارت نفت در حاشيه اجلاس سران غيرمتعهدها در تهران به عنوان پاتكي به تحريم غربي‌ها ياد مي‌شود، داوجونز طی گزارشی با اشاره به افزایش تقاضا برای نفت در آسیا نوشت: تاثیر تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران به تدریج در حال کاهش است.

به گزارش مشرق،در حالي كه هنوز دو ماه از تحريم نفت ايران نگذشته، قيمت جهاني نفت 26 دلار افزايش داشته؛ ضمن اينكه برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در تهران نيز دستاوردهاي قابل توجهي براي وزارت نفت به همراه داشته كه حاكي از آن است كه تحريم‌‌هاي غربي‌ها تا اين لحظه به ثمر نرسيده است.

ساخت پالایشگاه‌های کوچک، صادرات نفت و گاز و صادرات تجهیزات نفتی ساخت داخل دستاورد وزارت نفت پس از مذاكرات در حاشيه اجلاس سران غيرمتعهدهاي در تهران بوده است.

خبرها حاكي از آن است كه وزیر نفت در این اجلاس با مسئولان اقتصادی کشورهایی چون عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ونزوئلا، آنگولا، نیجریه، کویت، عراق، لیبی و هند مذاكره و تبادل‌نظر داشت.

همچنين مذاكره با چندین کشور آفریقایی و آسیایی دیگر که مشتریان جدید نفت ایران هستند، به توافقاتی در حوزه نفت و گاز منجر شده است. به گزارش فارس، رستم قاسمی همچنین درباره احداث پالایشگاه‌های کوچک در برخی از کشورهای آفریقایی، صادرات تجهیزات ساخت داخل صنعت نفت و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه این صنعت راهبردی مذاکره و توافقاتی داشته است.

براساس این گزارش رستم قاسمی در حاشیه برگزاری این اجلاس در گفت‌وگو با فارس اعلام کرده بود: با توجه به اینکه برخی از کشورهای نفتی عضو اوپک و خریداران نفت ایران در این نشست حضور دارند، در حال مذاکره با این کشورها هستیم. اين در حالي است كه هنوز مدت زمان زیادی از اتمام این اجلاس نگذشته که برخی کشورها از جمله هند اعلام کرده‌اند قصد دارند تا واردات نفت خود از ایران را افزایش دهند.

كاهش اثر تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران

در حالي كه از نتايج مذاكرات وزارت نفت در حاشيه اجلاس سران غيرمتعهدها در تهران به عنوان پاتكي به تحريم غربي‌ها ياد مي‌شود، داوجونز طی گزارشی با اشاره به افزایش تقاضا برای نفت در آسیا نوشت: تاثیر تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران به تدریج در حال کاهش است.

اين در حالي است كه پایگاه اینترنتی گلف دیلی نیوز نيز با اشاره به افزایش صادرات نفت کشورهای عربی جنوب خلیج فارس در اثر تحریم ایران اعلام کرد كه از ابتدای جولای، میلیون‌ها دلار وارد جیب این کشورها شده است. در حالي كه اين اتفاق در كوتاه مدت افتاده و در واقع مي‌توان گفت حاصلي براي اين كشورها نداشته است .

این گزارش افزود: در حالی که همچنان صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی متاثر از تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپاست، جدیدترین آمارها نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران به کشورهای چین، هند و کره جنوبی در ماه جولای به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.تحلیلگران موسسه جی بی سی طی یادداشتی در این زمینه نوشتند: با توجه به اینکه عبور تانکرهای نفتی غول‌پیکر از خلیج فارس کاهش یافته، آمارهای ماه آگوست نیز حاکی از کاهش میزان صادرات نفت ایران دارد، اما ما شاهد کاهش تدریجی تاثیر تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران هستیم.

استفاده اجباري آمريكا از ذخاير استراتژيك

در حالی که قیمت نفت از زمان اجرای تحریم‌ها علیه ایران بیش از ۲۶‌دلار در هر بشکه افزایش یافته است دولت آمریکا با گشودن درهای ذخایر استراتژیک خود یک میلیون بشکه نفت به شرکت پالایشگاهی ماراتون قرض داد.

به گزارش رویترز، وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد: پس از آنکه ظرفیت تولید یکی از پالایشگاه‌های شرکت نفت ماراتون آمریکا به دلیل توفان ایزاک کاهش یافت، دولت آمریکا تصمیم گرفت یک میلیون بشکه نفت خام از محل ذخایر استراتژیک خود به شرکت نفت ماراتون قرض بدهد.

پس از افزایش قیمت جهانی نفت به دلیل اعمال تحریم‌های غرب علیه صادرات نفت ایران، دولت اوباما طرحی را برای تزریق نفت از محل ذخایر استراتژیک 727 میلیون بشکه ای این کشور به بازار جهانی مطرح کرده است. قیمت نفت از زمان تحریم ایران بیش از 26 دلار در هر بشکه افزایش یافته است و این مسئله باعث افزایش قیمت بنزین در آمریکا شده و در نتیجه موقعیت اوباما در انتخابات آتی به خطر افتاده است.

به گفته منابع آگاه، کاخ سفید در حال جمع آوری اطلاعات است و بعید به نظر می‌رسد که تا اوایل سپتامبر اقدام به تزریق بیشتر نفت به بازار کند. استیون چو، وزیر انرژی آمریکا اختیار اعطای قرضی مقادیر کم نفت از محل ذخایر استراتژیک در زمان وقوع توفان‌ها و سایر حوادث منجر به کاهش عرضه نفت به پالایشگاه‌ها را دارد. اما برای تزریق نفت در مقادیر زیاد به بازار جهانی باید هماهنگی‌هایی با کشورهای تولید کننده و مصرف کننده نفت صورت گیرد.

ناکامی تحریم‌ها در متوقف کردن صادرات متانول ایران به آسیا

پایگاه تخصصی آی‌سی‌آی‌اس طی گزارشی اعلام کرد، به‌رغم تحریم‌های غرب علیه ایران، به دلیل نیاز کشورهای منطقه به متانول تولید ایران، صادرات متانول این کشور به آسیا همچنان ادامه دارد. بر اساس این گزارش در حالی که آمارهای جدید از چین نشان می دهد که واردات متانول این کشور از ایران به شدت کاهش یافته، ظاهرا حجم واقعی خرید متانول از ایران در آمارهای رسمی منعکس نمی شود تا بتوان با استفاده از این روش تحریم‌ها علیه ایران را دور زد. آمارهای رسمی نشان می دهد که واردات متانول چین از ایران نسبت به ماه ژانویه 72 درصد کاهش یافته و به 46 هزار و 700 تن رسیده است.

اکثر فعالان بازار متانول معتقدند که محموله‌های متانول ایران به رغم تحریم های غرب همچنان به کشورهای آسیایی صادر می شود، زیرا به‌رغم ریسک همکاری با ایران، جذابیت موجود در زمینه هزینه حمل و نقل، مشتریان را به سمت خرید متانول ایران سوق می دهد. پس از آنکه تحریم‌های بین المللی، خرید متانول از ایران را مشکل ساخت، تولید‌کنندگان در ایران برای فروش محصول خود، هزینه حمل و نقل محموله را خود بر عهده گرفتند. منابع مطلع در بازار می‌گویند، از آنجایی که چین مشکل می تواند جایگزین مناسبی برای تامین نیاز عمده خود به متانول بیابد، تداوم خرید متانول از ایران برای این کشور ضروری است.

لغو بزرگ‌ترین قرارداد گازی ایران-چین

اين در حالي است كه روز گذشته خبرگزاري مهر از تعليق بزرگ‌ترین قرارداد ایران و چین به منظور ساخت یک کارخانه LNG به ارزش تقریبی 2.6 میلیارد یورو به دلیل ناتوانی طرف چینی در تامین فاینانس خارجی تا اطلاع ثانوی خبر داد. بر اساس این قرارداد گازی، قرار بود در فاز دوم ساخت کارخانه ایران ال.ان.جی سالانه 10.5 میلیون تن گاز مایع توليد شده (LNG) و 760 هزار تن گاز مایع و مقادیری میعانات گازی سبک تولید شود.یکی از مهم‌ترین شروط امضای این قرارداد تولید LNG تامین فاینانس ساخت فاز دوم این کارخانه تولید LNG بود که با گذشت بیش از سه سال از امضای قرارداد، این کنسرسیوم چینی موفقیتی در تامین فاینانس به‌‌دست نیاورد.

یک مقام مسئول با بیان اینکه قرارداد ساخت فاز دوم کارخانه ایران LNG تا اطلاع ثانوی با طرف چینی لغو شده است، گفت: با این وجود هر زمان كه شرکت چینی موفق به تامین فاینانس شود، امکان از سرگیری مذاکرات دوجانبه وجود دارد. مطابق با این قرارداد که از آن به عنوان بزرگ‌ترین قرارداد مشارکت در ساخت کارخانه LNG بین ایران و چین در سالهای اخیر یاد می شود، قرار بود ردیف اول پروژه در مدت 39 ماه و ردیف دوم در مدت 41 ماه اجرایی و تکمیل شود. با این وجود، در حال حاضر زمین مورد نیاز برای ساخت این کارخانه LNG در منطقه تنبک عسلویه تامین شده است، ضمن آنکه عملیات تسطیح، آماده سازی سایت و تامین آب و برق این کارخانه LNG هم توسط شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس